Eerlijkheid stuurt het langst…

Het is superspannend, matchpoint Federer, Wimbledon 2028, Bizar wat een ontknoping, het publiek op de banken..Roger loopt naar zijn kant en pakt het racket met een groter blad. Hij serveert en…ACE ! Federer wint wederom Wimbledon, nadat de Internationale tennisbond een paar jaar geleden besloten heeft dat bij belangrijke punten een 40% groter tennisracket gepakt mag worden.

Mathieu van de Poel sleurt en jaagt door de bergen van de Mont Ventoux, zou hij voor de 6 x de Tour de France winnen ? Het zou een evenaring van het record van Lance Armstrong zijn. Maar die speelde vals. Wanneer Mathieu de koplopers op 1 seconde nadert doet hij zijn elektromotortje aan dat onder zijn zadel zit bevestigt. Hij schiet naar voren en haalt zo zijn koplopers in. Het publiek is in extase ! Wat een fantastische prestatie, hij wint de Tour !

Zijn motortje gaf de doorslag in deze formidabele prestatie.

Ajax staat voor de 1e keer in de Championsleague finale, Gravenberg krijgt een strafschop tegen nadat hij de aanvaller van PSG heeft gevloerd in het strafschopgebied. Keeper Onana bereid zich voor, voor de te nemen strafschop en pakt reglementair twee houten schotten waarmee hij het doel met 20% verkleint. Het is nog even spannend of hij de schotten op tijd in de juiste sleuven weet te schuiven. De speler van PSG neemt een aanloop en Onana weet zijn verkleinde doel te verdedigen en stopt de strafschop. Het halve stadion gaat uit zijn dak. 

Ajax wint de Champions Leaque.

In navolging van de Formule 1 heeft elke sportbond in de wereld besloten om de wedstrijden spannender te maken. Zo mogen schaatsers bij een achterstand van een meter een stoel mee het ijs opnemen. En heeft de zwembond besloten dat wanneer een zwemmer bijna bij de finish is en zijn voorganger wil inhalen…zwembandjes om elke arm kan plaatsen.

En de boksbond heeft na ampel beraad besloten dat de bokser aan de winnende hand, in deze hand een baksteen mag plaatsen, hiermee kan de genadeklap worden gegeven.

Met al deze nieuwe regels zijn de bonden het erover eens dat het spannender wordt.

Wie had dat gedacht na de invoering van het DRS systeem in 2011. Dat in elke sport een DRS achtige maatregel is ingevoerd. Voor de niet Formule 1 fans. Wanneer je jouw voorligger op 1 seconde nadert mag je op een knop drukken waardoor je 20% meer snelheid krijgt, wel zo eerlijk !!

Ook Tiek is om. Op verjaardagsfeestjes deed ik vaak smalend over het gebruik van de DRS. Stoer weet ik altijd te vertellen dat ik per dag een stuk of 140 auto’s inhaal die niet harder kunnen…wat echter nooit tot applaus leidt.

Het is inderdaad eerlijker, een sporter een voordeel te geven ten opzichte van de tegenstander…

Formule 1 is niks, Tiek heeft al eerder gemeld dat het een sport is voor saaie mannen. Het zijn de mannen die nooit op een dansvloer verschijnen, ieder jaar naar Spanje gaan in een all inclusief hotel. Bier drinken en SBS 6 kijken. En vooral van auto’s houden.
Dodelijk saai.
Amerikanen vinden het kijken naar de 10 km schaatsen alsof je naar kijkt naar groeiend gras.
Formule 1 is de overtreffende trap het is alsof je kijkt naar groeiend….kunstgras.

Voor vrouwen die een man via een dating site zoeken de volgende tip. Vraag direct, hou je van Formule 1 ? Waarschijnlijk kun je 80% al schrappen van je lijst.
Blijven er 20% leuke spannende mannen over waarvan er 1 een sneu verhaal op zijn computer aan het typen is…

Tiek

3 reacties op “Eerlijkheid stuurt het langst…”

  1. Sufjan Stevens op de speakers..
    They are Night zombies !! Boek. De Correcties van Jonathan Franzen in mijn armen..de wereld is mooi..

Reacties zijn uitgeschakeld.